Altea, juni 2010

Svigerfars firma, Eidesvik, har leilighet til disposisjon i Altea, Spania. Derfor bestemte vi oss for å leie den og kose oss litt i starten av sommeren. Dermed dro vi åtte stykk nedover for å slappe av etter endt skoleår, og vi oppdaget snart at Altea var en sjarmerende småby på solkysten. 
Spesielt godt likte vi gamlebyen som lå litt oppi høyden.
I området ved leiligheten, nede på strandområdet, var prisene rimeligere enn forventet. Spania er ikke et billig ferieland, men her nede var prisnivået akseptabelt. I gamlebyen derimot, fikk vi fort erfare tilnærmede norske priser på mat og drikke. Atmosfæren var upåklagelig, de små nisjebutikkene var fulle av små skatter, og vi fikk shoppet litt kvalitetsvarer. Altea er en by hvor man kan ta livet med ro og slappe av. Ikke noe stress. Hvis man blir lei av dette, er det ikke langt til Benidorm.
Da vi var her nede fikk vi kost oss litt med fortball EM. De sendte kampene på storskjermer på de fleste restauranter, og da Spania kvalifiserte seg til finalen gikk byen bananas. Snakk om liv! Vi var nesten glade for at vi var dratt da Sapnia vant Europamesterskapet, for det hadde nok vært umulig å fått en god natts søvn den natta!:)
Utsikt fra altanen
Ungene gremmes over det:
Jeg fotograferer ukjente mennesker når jeg er i utlandet
   
Kirkekuppelen og gamlebyen
Utsnitt av gamlebyen I
Utsnitt av gamlebyen II
Utsnitt av gamlebyen III
Utsnitt av gamlebyen IV
Utsnitt av gamlebyen V
Spania i fotballflammer!
Kjekkaser synger serenader
Barnas favoritt!

Kommentarer

Populære innlegg