40-årstur til København


Vi er 6 barndomsvenninner som fortsatt holder kontakten. Vi er geografisk spredt fra Alta i nord til Oslo i sør, og noen har vi bedre kontakt med enn andre gjennom felles foreldremøter på skolen, unger som har gått i samme barnehage og som går på samme trinn på skolen, gjennom å være gudforeldre på hverandres unger og gjennom å pleie kontakten med jevnlige besøk. Uansett hvor sterke bånd det er mellom de enkelte av oss, nå 21 år etter at vi gikk ut av videregående, møtes vi likevel hver 3. juledag for å spise kalkun sammen. Det er ikke alltid alle er tilstede, men de som kan møter. Da gjenoppfrisker vi året som har gått og oppdaterer hverandre på siste nytt. Nå bor fire av oss i Mosjøen. Tidligere var vi enda mere spredt, da vi var ute og studerte og bare kom heim på juleferie - men 3. juledagskalkun, det ble det. 

I år er vi altså 40 år (foruten om hun som er født i januar året etter, og har sneket seg med i gruppa fordi hun bare er 48 dager yngre enn den yngste av oss i 73- årgangen). Ingen av oss har store planer om å feire dagen med brask og bram, så derfor bestemte vi forrige jul at vi heller kunne reise bort sammen og feire hverandre. Sist vi var på tur i lag var på Børgefjellskola i 6. klasse, og da var selvsagt ikke hun fra 74-årgangen med. Heller ikke hun sist ankomne av oss, som først kom inn i gjengen på videregående fordi hun hadde bodd på bygda i sin barndom. Etter å ha drømt oss bort via New York og Budapest, endte vi rett og slett opp med København. Kort reisetid, herlig by, mest mulig tid sammen. Det ble en flott tur!

Det ble shopping, spa, sightseeing, god mat og underholdning. Akkurat det en god jentetur skal inneholde. Da vi sto med varme visakort og alt for sprengte kofferter, ble vi enig om at alt vi hadde handlet på turen var til hverandre fra hverandre. På den måten kunne ingen klage når vi kom heim:)

Mens vi spiser sushilunsj på Gardermoen, venter Lene Nystrøm i sin diskré bekledning på at flyet skal ropes opp.
 
Kaker og chablis på Café Norden

Køvenhavn sett fra Vår Frelsers Kirke
Deilig geitostsalat

Vår daglige lunsjcafé
Et lite besøk til Wonderland i Christiania
Livet i fristaden
400 trinn opp til tårenet i Vår Frelsers Kirke
Klar for 40-årsfeiring

Prosecco på hotellet før vi drar på Wallmans
4-rettes middag og forrykende show!
Underholdene for oss på 40!

Viktig budskap å ta med seg når man er på shoppe- weekend med venninner! Foto: N. Smedseng

Kommentarer

Populære innlegg