Rettssak, kurs og Gullsekk. Ut på tur igjen...


Den dagen rettsaken etter 22. juli startet dro jeg ned til Oslo. 
Man kjenner litt på følelsen av å være fysisk i nærheten av Anders Behring Breivik. Spesielt når man følger oppdateringer i saken fortløpende. På en måte blir man dradd i søken etter forståelse for hans motiv, på den annen side kjenner man at man ikke kan ta det inn. Likevel er det et ubehag ved å befinne seg så nærme ondskapens akse.
Samtidig som rettssaken startet skulle jeg holde kurs i vurdering på Lærernes hus i Oslo. Etter å ha gjennomført mitt halvannen time lange foredrag, ble jeg stadig dratt mot telefonen for å følge oppdateringene på Aftenpostens sider. Der ble rettssaken gjengitt minutt for minutt, og et levende bilde av gjerningsmannen ble beskrevet. 

Flittige norsklærere i vurderingsarbeid

Bakgården på Lærernes hus


Samtidig som jeg sjekket oppdateringer og holdt et øye på mine vurderende kursdeltagere, ventet jeg telefoner fra mine medkolleger på Kippermoen ungdomsskole som nå satt i kulturhuset på Lillestrøm. Der ventet de på dommen over hvem av de fire finalistene som skulle hale i land førstepremien i Gullsekken. 100 000 gylne kroner.
14.45 kom beskjeden om at Linderud skole dro avgårde med seieren i år. Jeg kunne dermed puste ut, tørke svetten av håndflatene, slutte å bite negler, og avslutte kurset på en verdig måte. Inni meg rullet noen saftig nord-norske gloser. Vi fortjente å vinne i år!

Jeg pakket sammen og tok toget til Lillestrøm for å spise middag med alle gullsekkfinalistene på Thon hotel Arena. Planen var å ankomme Lillestrøm og treffe jublende Mosjø-folk, men ting går ikke alltid slik man planlegger i hodet. Men jeg møtte en gjeng som tok dette med fatning. De var ikke enige i juryens avgjørelse, det forelå ingen akseptabel begrunnelse for hvorfor vi ikke fikk prisen i år og gjennom presentasjonen av vinnerskolen virket kulturomfanget veldig smalt der i forhold til hos oss. 
Det var likevel  god stemning i Mosjø-delegasjonen, og vi fikk spist god mat, diskutert mange faglige tema og i det hele tatt tenkt mange gode tanker for Kippermoens framtid. 
For en vanvittig kontrastfylt dag!

Bjørn og June. Skuffet, men ved godt mot. 


Kommentarer

Populære innlegg