Myggsommer - Et must!



Typisk sommerferie kan være så mangt, men det et definitivt myggstikk. Ingen feriefølelse uten kløe og eddikvask. 
Myggstikk assosieres først og fremst med hytte og lavvo, fjell og skog.
Denne sommeren fikk vi våre første stikk helt sist i juli da vi endelig dro på hyttetur til Smalvassdalen.
Det sier litt om den elendige sommeren vi har hatt. En sommer jeg godt kunne tenkt meg til å reklamere på, om det hadde vært gjennomførbart. En sommer hvor jeg for første gang på lenge angret på at jeg IKKE bestilte sydentur. En sommer hvor jeg ikke enda har fått malt ferdig hagegjerdet! (kan ikke bare skylde på været der, men uansett...)
Altså, vi dro på hytta til Astrid & c/o en delvis overskyet tirsdag. Da vi kom fram var det ettermiddag, og vi brukte tiden på å pakke ut, spille kort, skyte piler og rigge oss til. De største ungene lagde kylling i pita til middag, mens mødrene slappet av med et glass vin.
Da vi sto opp neste morgen var de første myggstikkene på plass, og vi hadde noe å klø på og noe å snakke om.
Vi tok oss en tur på toppen av Smalfjellet utpå dagen. Der møtte vi snøflekker 153 moh. Igjen et varsku om at sommeren ikke har imponert! Ungene syntes det var topp å kunne ake på snø i 15 varmegrader, og utsikten var fin bakover fjellene. Det var opphold så lenge vi var på tur, men utpå kvelden ble fjellet tullet inn i tåke. Ettersom vi hadde beveget oss i myrlendt terreng, kunne vi ta ny opptelling på myggstikk da vi kom ned.
Denne kvelden var det de minste som svinget seg på kjøkkenet, og under kyndig veiledning stelte istand ovnsbakt laks og pasta. Deretter var det nye runder med idiot, amerikaner og lyger'n før Ole Lukkeøye kom innom på besøk hos de yngste. Mødrene hadde en lang skravlenatt foran seg. Vi døgna sånn halvveis.
Da vi våknet neste morgen, var det lyden av negler mot hodebunn og rasping av hud som lirket seg inn i øregangen først. Jeg hadde selv fått et på innsiden av låret, så kraftig forsynt at det hadde dannet seg blåmerke rundt hele stikket. Fornøyd! Et bevis på at det faktisk er sommer likevel.
Siste dagen på hytta tilbragte vi utenfor med pil- og bueskyting, myggklasking, båltenning og pølsegrilling. Sola kikket fram, og vi fikk en flott biltur heimover. Og la meg bare si det... grunnet dårlig sommer, var det også lite mygg i forhold til hva man kunne ha forventet seg i skogen, i juli. Det var akkurat passe, slik at sommerferiefølelsen klarte å snike seg under huden - bokstavelig talt. Fiiin følelse! 

Knappsoleie
Fjellsko i myrvann
Fjellfiol
                                     
Vardebygging på toppen av Smalfjellet
Astrid og Sarek
Jakten på snøen i juli
                                                                               







Kommentarer

Populære innlegg