Selfieshow i Paris - Dametur 2014

Edouard Manet: "Frokost i det grønne"
Nylig kunne vi lese i VG at hvis vi pøser ut selfies på sosiale medier, kunne vi være syke - eller være i ferd med å bli det:

"Dem som har stor trang til å stadig knipse og publisere selfies, kan ifølge fagfolk ha underliggende mental forstyrrelse" (VG 06.05.14)

Begrunnelsen var at selfies kunne være et tegn på sykelig opptatthet av eget utseende. 
Til alle som har fulgt oss på sosiale medier den tiden vi var i Paris, kan jeg trøste med at så ikke er tilfelle for noen av oss. I verste fall kan vi kritiseres for å ha en sykelig trang til å ri bølgen som sveiper over verden, og dermed ta selfies foran hver store severdighet vi ramlet over. Misjonen var heller å venne oss på å bli avbildet og publisert, noe som ikke faller like lett for alle. Det er viktig å ikke ta seg selv så fryktelig høytidelig. Jeg tror vi lyktes med det etterhvert.

Gjengen foran Leonardo DaVincis "Mona Lisa"
Det startet ganske enkelt med en interessant observasjon da vi kom til Louvre første dagen.
Foran Mona Lisa var det stor kø for å ta selfies. Noen ganger får man virkelig en følelse av å være med på å skape samtida. Dette isnpirerte oss til å ikke bare ta egoselfies, men også gruppeselfies - noe som er en kunst når man er 6 personer som skal inn i bildet og armene ikke er lange nok. 
Etter dette stuntet måtte vi jo følge opp, og dermed var trenden satt. Det var ikke alle steder vi klarte å gjennomføre gruppeselfien, for noen ganger delte vi oss. Vi fikk likevel et plaster på såret da vi kom til Triumfuen og ble photobombet av en ukjent asiat. Det mest komiske var at vi ikke visste det før vi kom på hotellet om kvelden og kikket gjennom dagens digitale fangst. Vi fikk oss en god latter. Med ansiktsgjenkjenning kan vi vel etterhvert greie å oppspore han!

Og tro nå ikke at trendforskerne snakker sant når de sier at vi ikke har vært ordentlig i Paris før vi har dokumentert det på Facebook. Hvis noen er bekymret for at vi glemte å nyte livet i jakten på de gode skryteøyeblikkene, kan jeg trøste med at de beste øyeblikkene ikke ble postet. Da var vi tilstede, i øyeblikket, og gledet oss over den franske maten, vinen, språket, atmosfæren og hverandre. 
Disse øyeblikkene er forbeholdt oss, og vil henge i lufta mellom oss i lang tid framover.  


Likevel. Her er noen gode selfieøyeblikk:

En velkomstprosecco på hotellet


Hanne og meg i Rubens-salen på Louvre
Gjengen foran Eiffeltårnet
Gjengen foran Sacré-Cæur
Gjengen + en inntrenger foran Triumfbuen
Emmy, meg og Sissel foran Notre-Dame
Sissel, Emmy og meg på Pont de L'Archevêche
Meg på Pont Neuf
Gjengen på Værnes. Siste etappe heim

"Wait.. just let me take a selfie!"
Kilde: boredombash.com/wp-content/uploads/2014/01/Mona-Lisa-Facts-Selfie.jpg

Kommentarer

Populære innlegg